counter image

Візи, митні процедури, авіабезпека

В’їзд до України →

Розгорнути :

Згорнути :

Віза для в'їзду в Україну на термін до 60 чи 90 днів з метою туризму не потрібна громадянам таких країн:

  • Князівство Андорра
  • Азербайджан
  • Великобританія
  • Вірменія
  • Держава-місто Ватикан
  • Грузія
  • Європейський Союз
  • Республіка Ісландія
  • Республіка Білорусь
  • Ізраїль
  • Казахстан
  • Киргизстан
  • Канада
  • Князівство Ліхтенштейн
  • Князівство Монако
  • Королівство Норвегія
  • Республіка Сан-Маріно
  • Російська Федерація
  • Таджикистан
  • Туреччина
  • Швейцарська Конфедерація
  • Сполучені Штати Америки
  • Японія

Перелік країн неповний. Представникам всіх інших країн необхідно перевіряти інформацію щодо віз у найближчому Посольстві України.

Важливо! Для перетину державного кордону України ви повинні пред’явити відповідні документиПросимо зауважити, що пасажири самі відповідають за дійсність своїх паспортів та інших дорожніх документів.

Кордон України неможливо перетнути, пред’явивши: ID картузакордонний паспорт без візи (для громадян держав, яким для перетинання українського кордону необхідна віза); тимчасовий паспорт особи без громадянства (навіть за умови, що громадяни цієї держави мають право на безвізовий в’їзд). Докладну інформацію можна отримати на сайті Державної прикордонної служби України (ukr), (eng), (ru). 


Документи, що дають громадянам України право на виїзд з України →

Розгорнути :

Згорнути :

Станом на 2016 рік перелік документів для проходження паспортного контролю у Міжнародному Державному аеропорту «Бориспіль» та інших пунктах перетину державного кордону України не змінено.

Документи, що дають громадянам України право на виїзд з України: паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу.

Будь ласка, уточнюйте інформацію щодо перетину кордону в Державній прикордонній службі України.


Для пасажирів, які подорожують до Великобританії →

Розгорнути :

Згорнути :

За посиланнями нижче ви можете отримати інформацію щодо проходження імміграційних формальностей в Міжнарондому аеропорту Лондона Гатвік:

  • UK Border Control
    Відео про правила проходження прикордонного контролю UK Border.

  • UK Customs Information
    Відео про правила проходження митного контролю при в’їзді до Великобританії.

  • Registered Traveller
    Відео про сервіс Registered Traveller та його переваги.

  • Гід для швидкого проходження прикордонного контролю UK border на Різдво
    Ця сторінка інформує пасажирів про те,
    • яку лінію контролю слід обрати: EU/UK (громадяни ЄС/Великобританії) чи Non-EU (для громадян країн, які не входять до ЄС);
    • хто може скористатися ePassport gates в аеропортах;
    • що необхідно завчасно приготувати і мати під рукою для проходження контролю;
    • як мандрівники з країн, що не входять до ЄС, можуть скористатися сервісом Registered Traveller, що дозволяє швидше пройти UK border контроль.


Оформлення віз для громадян КНР в аеропортах «Бориспіль» та «Одеса» →

Розгорнути :

Згорнути :

У пунктах пропуску через державний кордон України у міжнародних аеропортах «Бориспіль» та «Одеса» можливе спрощене оформлення громадянам КНР разових віз строком дії до 15 днів на підставі роздрукованих документів (в оригіналі або фотокопії), що підтверджують діловий або туристичний характер поїздки:

  1. запрошення встановленого зразка приймаючої сторони, оформлене територіальним органом або підрозділом ДМС;
  2. запрошення державного органу, державної установи, державного підприємства, державної організації;
  3. звернення органів державної влади іноземних держав або міжнародних організацій;
  4. ваучер про організовану туристичну поїзду із зазначенням інформації про заброньований готель/місце проживання в Україні;
  5. договір про надання туристичних послуг із зазначенням інформації про заброньований готель/місце проживання в Україні; бронювання готелю.

Завантажити APPLICATION for Ukraine entry and transit visa

Застосування спрощеного порядку в’їзду не звільняє іноземців при проходженні прикордонного контролю від необхідності дотримання таких вимог:

  1. наявності дійсного паспортного документу, який повинен відповідати таким вимогам:
    • бути дійсним не менш як три місяці після задекларованої дати виїзду з території України;
    • містити не менш як дві вільні сторінки;
    • бути виданим не більш як 10 років тому;
  2. відсутності щодо особи рішення уповноваженого державного органу України про заборону в'їзду в Україну;
  3. підтвердження мети запланованого перебування;
  4. наявності дійсного полісу медичного страхування і достатнього фінансового забезпечення (з розрахунку 750 USD на 15 днів) на період запланованого перебування і для повернення до держави походження або транзиту до третьої держави або наявність в особи можливості отримати достатнє фінансове забезпечення в законний спосіб на території України.

Заповнити візову анкету та зареєструвати візове клопотання для отримання візи в аеропорту «Бориспіль» можливо онлайн на сайті http://visa.mfa.gov.ua.

Джерело інформації → mfa.gov.ua


Електронна про-віза на Кіпр для громадян України →

Розгорнути :

Згорнути :

В”їзд на територію Республіки Кіпр можливий, якщо у вас є електронна про-віза, національна віза Республіки Кіпр, туристична Шенгенська віза (категорії С) або туристична віза Болгарії, Румунії та Хорватії (категорії С).

Електронна про-віза дозволяє подати заявку на отримання в’їзної візи в електронному форматі та одержати безкоштовну одноразову в’їзну візу категорії С (туристичну) на термін перебування до 90 днів.

Для оформлення електронної про-візи необхідні:

  • Квитки на прямий переліт з України (не з/через треті країни) до Республіки Кіпр. У зворотному напрямку прямий переліт не обов'язковий.
  • Закордонний паспорт, дійсний щонайменше впродовж 6 місяців з дати подання електронної анкети на отримання про-візи.
  • Анкета, яку можна завантажити на сайті Посольства Республіки Кіпр в Києві. Заповнену анкету слід відправити на електронну адресу visa-kiev@mfa.gov.cy .

Електронна віза виготовляється від 3-х робочих днів і більше. Анкету на отримання візи потрібно подати не пізніше ніж за 3 робочі дні і не раніше ніж за 3 місяці до запланованої поїздки.

Більше інформації можна отримати на сайті Посольства Республіки Кіпр та в Консульському відділі.


В’їзд до Шенгенської зони →

Розгорнути :

Згорнути :

З 19 липня 2013, відповідно до Шенгенського кодексу про кордони (Постанова ЄС №610/2013 Європейського парламенту і Європейської ради від 26.06.2013), діють такі правила перетину кордону Шенгенської зони громадянами третіх країн:

  • для перетину кордону Шенгенської зони громадянин третьої країни (незалежно від необхідності у візі) повинен мати проїзний документ, виданий менш як 10 років тому і дійсний мінімум 3 місяці з запланованого моменту виїзду із зони Шенгенської угоди.

Для пасажирів, які подорожують до/з Грузії →

Розгорнути :

Згорнути :

Дозвіл для в'їзду та перебування іноземних громадян в регіонах Абхазія та Цхінвалі

Для в'їзду та перебування іноземних громадян в регіонах Абхазія та Цхінвалі/Південна Осетія необхідно отримати дозвіл компетентних органів Грузії.

Докладну інформацію можна отримати в Посольстві Грузії в Україні: kyiv.emb@mfa.gov.ge, +38 044 220 0341.

Вимоги до перевезення предметів з літієво-іонними акумуляторами в аеропортах Грузії

Згідно з додатковими правилами безпеки польотів, запровадженими Службою авіаційної безпеки Грузії, зокрема, в аеропортах Тбілісі та Кутаїсі, заборонено перевозити у зареєстрованому багажі лаптопи-ноутбуки та подібну апаратуру (годинники, калькулятори, мобільні телефони, відеокамери тощо) з літієво-іонними акумуляторами.

Усі перелічені та інші предмети, що містять літієво-іонні батареї, дозволені до перевезення лише в ручній поклажі.


Для пасажирів, які подорожують до/з Цюріха →

Розгорнути :

Згорнути :

Проходження контролю на авіабезпеку в аеропорту Цюріха. Завантажити документ →

Аеропорт Цюріх: інформація для трансферних пасажирів. Завантажити документ →

Бізнес-зал в аеропорту Цюріха: з 1 квітня 2016 в Міжнародному аеропорту Цюріха до послуг пасажирів Бізнес-класу та власників карток Panorama Club Premium доступний новий бізнес-зал Aspire Lounge. Новий бізнес-зал знаходиться у Терміналі Dock E.


Для пасажирів, які подорожують до/з Азербайджану →

Розгорнути :

Згорнути :

Згідно з Законом Азербайджанської Республіки № 1079-IVQD від 17.10.2014 року «Про внесення змін до Міграційного кодексу Азербайджанської Республіки», відповідно до статей 21.1 та 21.2 «Міграційного кодексу АР», іноземці та особи без громадянства, які тимчасово перебувають на території Азербайджанської Республіки більше ніж 10 днів, повинні зареєструватися за місцем проживання.

Здійснити реєстрацію необхідно у Державній міграційній службі Азербайджанської Республіки протягом 10 днів з моменту в'їзду до країни. Зареєструватися можливо шляхом особистого звернення або направлення сканованої заповненої заяви-анкети про реєстрацію разом з копією паспорта (сторінка даних та сторінка з відміткою про останній в'їзд) електронною поштою на адресу qeydiyyat@migration.gov.az. Докладну інформацію можна дізнатися на сайті Державної міграційної служби Азербайджанської Республіки.

Телефон для довідок Державної міграційної служби Азербайджанської Республіки – 919.

Зверніть увагу! У разі порушення зазначеної вимоги передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 400 азербайджанських манат (500 доларів США) або обмеження на подальший в'їзд в країну мінімум на 1 рік.


Пекін: безвізовий транзит  →

Розгорнути :

Згорнути :

Іноземні громадяни, які перебувають в Пекіні транзитом тривалістю не більше 72 годин і володіють паспортами країн, для яких дозволений 72-годинний безвізовий транзит, можуть отримати від імміграційної влади Пекінського столичного міжнародного аеропорту дозвіл на безвізове транзитне перебування в Китаї. Дана політика поширюється тільки на іноземців, які прилітають, перебувають на території і вилітають з Пекіна.

Відповідно до правил Міністерства громадської безпеки КНР, іноземці, які відповідають всім нижчезазначеним вимогам, можуть отримати дозвіл на безвізовий транзит:

  • володіють паспортом, виданим однією з 51 країн з наведеного нижче списку;
  • володіють чинними міжнародними проїзними документами;
  • відповідають вимогам для в'їзду в третю країну призначення;
  • володіють дійсними квитками на літак з підтвердженим транзитом до 72-х годин і здійснюють транзит через Пекінський столичний міжнародний аеропорт в третю країну.

 

Політика 72-годинного безвізового транзиту діє для власників паспортів наступних країн:
Австрія, Бельгія, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Росія, Об’єднане  Королівство Великобританії і Північної Ірландії, Ірландія, Кіпр, Болгарія, Румунія, Україна, Сербія, Хорватія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Македонія, Албанія, США, Канада, Бразилія, Мексика, Аргентина, Чилі, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея, Японія, Сінгапур, Бруней, Об'єднані Арабські Емірати, Катар.


Індія ввела візи по прибуттю →

Розгорнути :

Згорнути :

Індія ввела візи по прибуттю на термін перебування до 30 днів для туристів із більш як 40 країн, у тому числі, й для громадян таких країн: України, Австралія, Бразилія, Ізраїль, Індонезія, Кенія, Люксембург, Німеччина, Норвегія, ОАЕ, Палестина, Росія, Сінгапур, США, Таїланд, Фінляндія, Японія. Віза діє на прибуття до аеропортів Індії: Бангалор, Гоа, Делі, Мумбаї, Калькутта, Кочі, Тіруванантапурам, Хайдарабад, Ченнаї.

Для отримання візи потрібно:

  1. Подати заявку на візу онлайн (не пізніше ніж за 4 дні до початку подорожі), заповнивши анкету.
  2. Сплатити через сайт візовий збір у розмірі $60 з особи (не пізніше ніж за 4 дні до початку подорожі).
  3. Роздрукувати документ ETA Electronic Travel Authorisation (електронну авторизацію подорожі), що буде надісланий електронною поштою. Обов'язково взяти роздруківку ETA з собою в подорож до Індії.
  4. При заповненні анкети завантажте фото в Jpeg (10 Kb-1 Mb) і копію першої сторінки паспорта у Pdf (10-300 Kb).

    Мінімальний термін дії паспорта – 6 місяців. Турист повинен мати достатню кількість коштів на період перебування  в Індії, а також квитки в обидві сторони.

    Авіаквитки до Індії можна придбати на сайті МАУ (Делі, Мумбаї), у касах МАУ в Україні й за її межами та через Контактний центр МАУ (Делі, Мумбаї, Гоа, Бангалор, Хайдарабад).


Індонезія запровадила безвізовий режим в’їзду →

Розгорнути :

Згорнути :

Індонезія запровадила безвізовий режим в'їзду на термін до 30 днів для громадян 169 іноземних країн, в тому числі, для громадян України.

Для перетину кордону громадяни України мають пред'явити:

  • паспорт, дійсний не менше 6 місяців з моменту прибуття до Індонезії;
  • зворотні квитки або квитки до іншої країни (у разі транзиту).

З детальною інформацією щодо безвізового в'їзду можна ознайомитися на сайті Посольства України в Індонезії


Вимоги до перевезення Samsung Galaxy Note7 рейсами МАУ →

Розгорнути :

Згорнути :

З міркувань безпеки на рейсах МАУ заборонено перевозити електронні пристрої Samsung Galaxy Note7 у багажі, в пошті чи в якості вантажу.

Пасажирам та екіпажам дозволяється перевезення електронних пристроїв Samsung Galaxy Note7 тільки в ручній поклажі (крім рейсів до/з США, де перевезення повністю заборонено*) за умови, якщо:

  • цими пристроями не будуть користуватися, вмикати чи заряджати їх на борту літаків;
  • пасажири одразу повідомлять екіпажу, якщо вказаний пристрій пошкоджений, задимлюється, нагрівається чи загублений на борту.

*Важливо. Згідно з розпорядженням Департамент транспорту США (DOT) на рейсах до або з США пасажирам та екіпажам повністю заборонено перевозити пристрої Samsung Galaxy Note7 у ручній поклажі, особистих речах, зареєстрованому багажі чи в якості вантажу.

Більше інформації про перевезення небезпечних предметів та речовин – за посиланням.


Мобільний паспортний контроль для громадян США і Канади →

Розгорнути :

Згорнути :

В імміграційному залі Терміналу 7 Міжнародного аеропорту ім. Джона Кеннеді, Нью-Йорк, запроваджено технологію Mobile Passport Control, що дозволяє пришвидшити проходження митного контролю для громадян Сполучених Штатів Америки та Канади, а також зменшити час очікування в черзі для інших пасажирів.

Додаток MPC – Мобільний паспортний контроль розроблено корпорацією Airside Mobile за участю Митно-прикордонної служби США (CBP) та Міжнародної ради аеропортів (ACI). Додаток використовується у багатьох аеропортах США. Докладна інформація доступна на офіційному вебсайті Mobile Passport control.

Власники американських та канадських паспортів можуть, завантаживши безкоштовний додаток MPC на смартфон, створити персональний профіль (ім’я, прізвище, дата народження, громадянство) і надалі використовувати його у подорожах. По прибуттю до аеропорту JFK слід за допомогою MPC заповнити митну декларацію. Після цього на мобільний пристрій через додаток буде надіслано електронне підтвердження з QR-кодом, який зчитується службою CBP в обладнаних сканерами кабінах.

Переваги MPC

  • Не стійте в черзі – користуйтесь експрес коридором MPC.
  • Створюйте свій профіль та використовуйте його у майбутніх поїздках.
  • Нема потреби заповнювати паперову форму.
  • Потужний захист приватності.
  • Послуга БЕЗКОШТОВНА.

Для спрощення імміграційних процедур у Терміналі T аеропорту JFK також встановлено кіоски автоматичного паспортного контролю (Automated Passport Control – APC). Послуга APC доступна для мандрівників, які мають дозвіл, отриманий через Електронну систему авторизації в’їзду (ESTA) в рамках Програми безвізового в'їзду. APC суттєво скоротить час очікування для багатьох пасажирів, які прибувають до Нью-Йорка через аеропорт JFK.