counter image
New site version

Att resa med barn

Vi är gläda att kunna välkomna alla barn ombord på våra flygplan och vi gör vårt bästa för att göra det så bekvämt som möjligt för dig och ditt barn att resa med oss!

Observera att begränsningar i service kan tillämpas på flygsträckor med UIA:s partnerflygbolag.  För specifik information kan du kontakta det biljettkontor där du köpte dina biljetter eller kontakta UIA via e-post på [email protected]. Eller ring oss på +380 44 581 50 50.


Barn från 2 till 12 år

Ett barn mellan 2 och 12 års ålder (som har fyllt 2 år men ännu inte fyllt 12 år) ska betala tillämpligt barnpris och en normal passagerarbiljett ska utfärdas. Barn som reser på en barnbiljett har rätt till en egen passagerarstol ombord på flyget.
Passagerare som reser med barn har rätt till en prioriterad incheckning och ombordstigning på flyget.

Spädbarn

Spädbarn (barn under 2 år) kommer att transporteras i en vuxen persons knä. Om du planerar att resa med två spädbarn, måste du köpa ett en separat stol. I sådant fall måste du använda en bilbarnstol för transport av ditt barn på en separat passagerarstol. Observera att endast ett spädbarn från 6 månaders ålder och äldre kan färdas på en separat flygstol.

Du kan använda en bilbarnstol för transport av barn upp till 3 års ålder och äldre förutsatt att hans/hennes vikt inte överstiger 18 kg.

OBSERVERA! Bilbarnsäten måste vara godkända för lufttransport. Se vissa exempel på sådana märken nedan:

Bilbarnsäten måste vara i bra skick, inte vara skadade och vara kompletta med sele. Bilbarnsätet måste få plats i ett utrymme av 42 cm x 42 cm.

Sörj för att ta med ett bilbarnsäte. UIA tillhandahåller inte sådan service.

Babykorgar och barnvagnar

Babykorgar för spädbarn kan endast tillhandahållas på UIA's långdistansflygningar med flygplan av "wide-body" typ. För att använda den här tjänsten, vänligen gör en förfrågan när du bokar din resa. På övriga flygningar med UIA erbjuds inte denna service.
Om du reser med din egen babykorg ska du komma ihåg att du inte får använda den under flighten. Du får endast använda den fram till avgång och efter landning. Små hopfällbara babykorgar kan transporteras i flygplanets kabin i utrymmet ovanför stolen.

Endast en helt hopfällbar barnvagn passagerare får tas med gratis för barn upp till 2 år. Du kan använda den för att bära barn fram till flygplanets dörr där lastpersonalen tar hand om den och lastar in den i lastutrymmet. Be en av UIA:s besättningsmedlemmar att se till att du får tillbaka din barnvagn omedelbart efter ankomst.


Ensamresande barn

Passagerare i åldrarna mellan 5 och 16 år kan resa ombord på UIA:s flighter utan vuxet sällskap – förutsatt att de har bokat biljetten via vår specialtjänst för ensamresande barn (UM). Våra tjänster för ensamresande barn finns tillgängliga under hela resan – från ursprungsflygplatsen via transit och fram till slutdestinationen.
Behandlingsförfarandet för ensamresande barn (UM) är obligatoriskt passagerare som härefter kommer att resa på UIA-flighter utan vuxet sällskap:

UIA-flighter

Passagerarålder

Inrikes

Under 14 år

Internationellt

Under 16 år

Inrikes + Internationellt

Under 16 år


Tänk på att en särskild serviceavgift utöver ett fullt biljettpris måste betalas på alla UIA-flighter för ensamresande barn, enligt följande:


UIA-flighter

Online pris

Pris på flygplatsen

UIA inrikesflyg (Ukraina)

20 EUR

20 EUR

UIA medium-haul flygningar (zon 2 och 2a)

60 EUR

60 EUR

London - Kiev / Kiev - London 70 EUR 70 EUR

UIA long-haul flights (zon 3 och 4)

85 EUR

85 EUR

Annat flygbolag (gemensamma flighter med UIA)

Enligt regler
för opererande flygbolag


Vänligen notera: ovan nämnda priser gäller för enkel resa.

Definition av zoner:
Zon 1: Alla inrikesflyg inom Ukraina.
Zon 2:

 • Europa (förutom Ukraina),
 • Europeiska delen av Ryssland, den del av Ryssland som ligger i Asien, inklusive Sibirien, med undantag för Fjärran Östern,
 • Centralasien: Kazakstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgizistan, Tadzjikistan,
 • Mellanöstern: Egypten, Libyen, Jordanien, Oman, Libanon, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Saudiarabien, Syrien, Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, Jemen, Qatar, Israel, Turkiet, Azerbajdzjan, Armenien, Georgien,
 • Nordafrika: Algeriet, Marocko, Tunisien.

Zon 3:

 • Rysslands fjärran östern (Rysslands federala område i fjärran östern): Magadan-regionen, Primorje-territoriet, delrepubliken Sacha (Jakutien), Sachalin-regionen, Chabarovsk-territoriet, Tjuktjien,
 • Indien, Sri Lanka, Mongoliet, Kina, Nordkorea, Sydkorea, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Burma, Thailand, Vietnam, Laos, Kambodja,
 • USA, Kanada.

Zon 4: Övriga världen.


Så här räknas avgiften ut: om resan för ensamåkande barn inkluderar segment från olika zoner så baseras avgiften på den zon som har högst avgift och den appliceras då på hela resan.

Kontakta oss för mer detaljerad information om denna tjänst och priser.

Vänligen notera! Vi kan inte erbjuda service för ensamåkande barn på UIA's fligter:

 • om anslutningstiden på flygplatsen överstiger 4 timmar.
  Undantag: Amsterdam och Zurich – inga begränsningar så länge anslutningen sker samma dag.

 • om en flygning inkluderar ett flygplatsbyte.

På UIA's flighter till USA gäller servicen för ensamresande barn endast till New Yorks flygplats (JFK). Släktingar/vårdnadshavare måste möta upp barnet på JFK oavsett senaste destination. Även om interline avtal finns med annat flygbolag så har UIA inte möjlighet att hjälpa ensamresande barn med transfer till ett annat flygbolag.

Om du vill boka denna tjänst är det obligatoriskt att fylla i ett hanteringsdokument för ensamresande barn som du kan begära från en auktoriserad försäljningsagent för UIA på avgångsflygplatsen.

Vår auktoriserade försäljningsagent följer sedan med och hjälper ditt barn fram till flygplanet, där en av våra besättningsmedlemmar kommer att ta hand om honom/henne under hela flygsträckan.

Var god lämna inte flygplatsen förrän flighten verkligen har avgått!
Efter flightens ankomst till destinationsflygplatsen kommer vår personal att ledsaga ditt barn genom alla ankomstförfaranden hela vägen fram till dess att barnet överlämnas till den mötande personen.
Vi kan endast lämna över barnet till den person som angetts i hanteringsdokumentet för ensamresande barn eller till en auktoriserad försäljningsagent för det mottagande flygbolaget vid transferflygplatsen.
Den mötande personen vid ankomstflygplatsen måste uppvisa en ID-handling som bekräftar hans/hennes identitet.

Om den mötande personen som angetts i hanteringsdokumentet för ensamresande barn inte finns på plats att möta det ensamresande barnet vid ankomst, måste vi ta ditt barn med oss tillbaka till avgångsflygplatsen. I sådant fall måste du även betala alla kostnader i samband med detta.

Gruppresor med barn

UIA erbjuder transport av barngrupper på alla flighter.

Observera! Varje grupp om 30 barn måste alltid resa i sällskap med minst en vuxen person på 18 år eller äldre.

Om du planerar att resa med en barngrupp, måste du uppvisa en förteckning över alla barn i en sådan grupp inklusive namnen på alla vuxna med ledarstatus som kommer att eskortera barngruppen, liksom varje enskilt barns födelsedatum.

Förteckningen ska visas upp vid incheckningsdisken och vid säkerhets- eller immigrationskontroller.
Gruppförteckningen ska dessutom skickas till UIA:s avdelning för passagerarservice innan incheckning till flighten börjar[email protected].