counter image
New site version

Transport av djur

animals

Om du planerar att transportera ett djur, var god informera UIA på förhand: [email protected].

UIA ska transportera följande levande djur antingen i kabinen eller i lastutrymmet: hundar och katter. Maxvikten (djur + behållare) I fraktutrymmet får inte överskrida 75 kg*.

Var god ta kontakt med UIA Cargo om möjligheten att transportera andra djur som flygfrakt: [email protected], +380 44 593 7676.


Allmänna regler →

:

:

Transport av djur lyder under statliga bestämmelser vad beträffar import, export och förflyttning av levande djur.

Passagerare som tar med sig djur måste uppvisa alla nödvändiga dokument, såsom

 • export-, import- eller transittillstånd,
 • hälso- och vaccineringsintyg etc.

För detaljerad information om hur mycket gratis bagage du får ta med och kostnader för extra bagage (inklusive djur), se Bagage som får tas med. Du kan spara 50% om du betalar för transport av djur (katter och hundar) i kabinen senast 24 timmar innan avresan.

UIA kan inte hållas ansvarigt om ett djur vägras inträde till eller genomresa i ett land. Det är tillåtet att transportera djur förutsatt att passageraren tar fullt ansvar för detta.

Transport av husdjur ska avtalas med UIA på förhand och de måste ledsagas av en vuxen passagerare.

Djur som överstiger maxvikten (inklusive bur) på 75 kg (165 lb) ska transporteras som flygfrakt.
Husdjurens totalvikt i kabinen med bur ingår inte i den gratis bagagevikt som får tas med.
Transport av husdjur i hytten (med undantag för ledsagardjur) är alltid belagt med betalning av en avgift för extra bagage.


Husdjur i kabinen →

:

:

Alla djur måste vara rena och friska, hållas i en läck- och luktfri bur med mjuka sidor (mjuka väskor och korgar avsedda för transport av små hundar och katter i kabinen accepteras).
Ett djurs maxvikt inklusive buren är: 8 kg. Burens storlek: summan av de 3 linjära måtten får inte överstiga 115 cm.

Buren ska hållas i knäet av passageraren eller få plats under flygstolen framför. Den får inte placeras under din egen stol.

UIA kan neka transport av ett djur om kraven ovan inte uppfylls.
Vi tillåter endast en bur per passagerare på en viss flight. Dock får 2 eller fler djur tas med i samma bur om de är bekanta med varandra, förutsatt att burens och djurens vikt inte överstiger 8 kg.


Ledardjur →

:

:

Ett tjänstedjur är:

 • ledarhund, servicehund, signalhund, terapihund (oavsett vikt eller storlek) ledsagande funtionsnedsatt person;
 • assistanshundar (oavsett vikt eller storlek) på uppdrag från Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB) eller liknande;
 • husdjur (hund eller katt som väger upp till 8 kg) för känslomässigt stöd till passagerare med funktionshinder.

Ett tjänstedjur kan medtagas in I flygkabinen utan kostnad under följande villkor:

• Förutsatt att bokning har gjorts med UIA i förväg på [email protected]
• Servicedjuren måste vara friska och rena.
• Hundar måste ha krage, koppel och munkorg. Katter - halsband och koppel.
• Alla handlingar som styrker att en servicehund är tränad för att medfölja passagerare med funktionshinder som är beroende av det, skall uppvisas på begäran till UIA's representant.
• Vid transport av ett djur för känslomässigt stöd (hundar och katterm, maxvikt 8 kg) åste du kunna uppvisa ett lämpligt läkarintyg från den behandlande läkaren som bekräftar att du behöver sådant stöd.


Djur i lastutrymmet →

:

:

Djuren måste vara rena och friska. Djurens burar ska vara:

 • tillräckligt stora så att djuret kan stå upprätt, vända sig om och ligga ned på ett naturligt sätt,
 • rena, läck- flykt- och klössäkra,
 • lämpliga för transport och hantering (ge mat, vatten och för rengöring),
 • väl ventilerade på minst tre av sidorna.

Handgjorda burar godtas inte för transport av djur i lastutrymmet.

Maximalt 2 vuxna djur (som väger upp till 14 kg vardera) får transporteras i samma bur.

Sjurens maxvikt inklusive buren är: 75 kg*.

En passagerare som är ägare till husdjuret måste tillhandahålla tillräckligt med mat och vatten för hela flightens varaktighet.

UIA kan neka transport av djur om kraven ovan inte uppfylls.


Transport av djur med charterflyg →

:

:

 • Ni ska meddela resebyrå i förväg om att ni planerar att ta med sig på resan en katt eller hund med UIA chartrade flyg.
 • Efter att ni har klarat upp fordonsformalia bör ni betala för tjänsten via en resebyrå / researrangör, UIA webbplats, UIA kassan eller registreringskontor, om ni är utanför Ukraina.
 • Om du vill betala för tjänsten hos UIA kassan, var så god att meddela resebyrån/researrangören, vad är för kassan ni planerar att betala för tjänsten.
 • Efter att ni har klarat betalning via kassan eller UIA hemsida, var så god att presentera en kvitto som bekräftar betalning via kassan i flygplatsen.
 • När du betalar transport av en hund eller katt i flygplankabinen minst 24 timmar före att ta en charterflyg får du en rabatt på 50%, följ länken.
 • Om du reser med djur till Sharm el-Sheikh eller Hurghada Observera att UIA bär högst 2-x husdjur som incheckat bagage.


Till kännedom för UIA-passagerare som reser till Storbritannien och Turkiet →

:

:

Transport av djur (inklusive hundar och katter) till Storbritannien är belagt med stränga karantänsbestämmelser för inträde i landet. Observera att UIA tillhandahåller inte transport av djur till Storbritannien .

Om du reser med ditt husdjur till Turkiet, ska du ta hänsyn till att en passagerare får transportera högst sammanlagt två husdjur.
Kraven för att föra ut husdjur som ska uppfyllas:

 • En av två märkningsmetoder ska finnas – antingen mikrochip eller läslig stämplad tagg. (ett EU-pass för sällskapsdjur).
 • Djuret ska ha en giltig vaccination mot rabies.
 • Det blodprov som krävs för titreringen av antikroppar utföras av en förordnad veterinär och tagits minst tre månader före datumet före förflyttningen och minst 30 dagar efter vaccinationsdatumet; tillfredsställande resultat av titreringsanalys av rabiesantikroppar hos husdjuret som ska anmälas vid införsel till Turkiet.
 • Husdjuret ska ha ett vedimerat veterinärintyg, här kan du ladda ner blankett.

Notera.

*Förbud på transport av husdjur i fraktutrymmet, som väger från 32kg till 75kg, från följande flygplatser: Baku, Bangkok, Beijing, Bryssel, Chernivtsi, Colombo, Dnipro, Dubai, Ivano-Frankivsk, London, Lviv, New York, Prag, Stockholm, Vinnytsia, Zaporizhzhia.

Vissa begränsningar i service kan tillämpas på flygsträckor med UIA:s partnerflygbolag. För mer information, kontakta biljettkontoret där du köpte dina biljetter eller UIA:s Call Center på: [email protected], +380 44 581 50 50.