counter image

UIA: Εταιρικό προφίλ

Οι Διεθνείς Ουκρανικές Αερογραμμές (UIA) αποτελούν τον βασικό αερομεταφορέα της Ουκρανίας. Ιδρύθηκαν το 1992 και σήμερα είναι μία 100% ιδιωτική εταιρεία. Πρωταρχικός στόχος της UIA είναι να παρέχει ασφαλή και αξιόπιστη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Ο στόλος της UIA αποτελείται από 42 σύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων Boeing 737, Boeing 767 και Embraer-190. Βάση της UIA είναι ο Διεθνής Αερολιμένας του Κιέβου Boryspil (KBP).

Η ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητα της UIA. Οι Διεθνείς Ουκρανικές Αερογραμμές ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) που έλαβε Πιστοποίηση Επιχειρησιακού Ελέγχου Ασφάλειας της ΙΑΤΑ (IOSA) και καταχωρήθηκε στο Μητρώο IOSA. Το πρόγραμμα IOSA είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα και ευρέως αποδεκτό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο σχεδιάστηκε για να αξιολογεί τα συστήματα επιχειρησιακής διαχείρισης και ελέγχου των αεροπορικών εταιρειών. Στις αρχές του 2015 η UIA πέρασε επιτυχώς για ακόμα μία φορά τον Επιχειρησιακό Έλεγχο Ασφάλειας της ΙΑΤΑ λαμβάνοντας την τέταρτη κατά σειρά Πιστοποίηση IOSA. Είμαστε περήφανοι που τα πρότυπα μας επιχειρησιακής δραστηριότητας και ασφάλειας συμμορφώνονται με τις διεθνείς απαιτήσεις.

Σήμερα η UIA:

  • Προσφέρει περισσότερα άμεσα προγραμματισμένα δρομολόγια από την Ουκρανία προς την Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία.
  • Αποτελεί ένα σύγχρονο δίκτυο αερομεταφοράς με πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, που συνδέουν την Ουκρανία με δεκάδες πρωτεύουσες και βασικά αεροδρόμια της Ευρώπης της ΚΑΚ και της Ασίας.
  • Διευρύνει με σταθερό ρυθμό το γεωγραφικό φάσμα των πτήσεων της, ειδικότερα μέσω συμφωνιών με άλλες αεροπορικές εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και κύρους (interline agreements). Σήμερα η UIA εκτελεί πάνω από 1100 πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού σε εβδομαδιαία βάση σε πάνω από 3000 προορισμούς, προσφέροντας άνετη ανταπόκριση προς όλα τα σημεία του κόσμου και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
  • Θεωρείται ως ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς και αξιόπιστους συνεργάτες για πτήσεις charter.
  • Διατηρεί εμπορικό δίκτυο σε δεκάδες χώρες καθώς και γραφεία εντός και εκτός Ουκρανίας. Η αγορά εισιτηρίων για πτήσεις της UIA εκτελείται από τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων των αντιπροσώπων μας, μέσω του δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων, και μέσω του επίσημου ιστότοπου μας, www.flyuia.com, όπου οι επιβάτες μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.
  • Αποτελεί μια πελατοκεντρική αεροπορική εταιρεία που παρέχει ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική, βολικό πρόγραμμα πτήσεων, πολλά πλεονεκτήματα για τα μέλη του Προγράμματος ανταμοιβής συχνών επιβατών Panorama Club  υψηλά πρότυπα διεθνών υπηρεσιών και φυσικά την παραδοσιακή ουκρανική φιλοξενία.
  • Μεταφέρει διάφορα είδη εμπορευματικού φορτίου σε όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της, καθώς και στο αεροσκάφος για μεταφορά εμπορευμάτων (cargo) τύπου Boeing 737-300SF. Για να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών της η UIA δημιούργησε ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών cargo στις οποίες περιλαμβάνονται έξι κατηγορίες: Time Definite, Sensitive, Fresh, Live, Valuable and Economic. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.uiacargo.com.

Επιπλέον:

  • Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Boeing, η UIA είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία της ΚΑΚ που εκτελεί πλήρη τεχνική συντήρηση στο στόλο της. Το Τεχνικό Τμήμα της UIA παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη και σε άλλες ουκρανικές και διεθνείς αερογραμμές.
  • Σε έρευνα που διεξήγαγαν τα Τουριστικά Πρακτορεία καθώς και η Ένωση Δημοσιογράφων της Ουκρανίας, έχουν τιμήσει συστηματικά την UIA με τις παρακάτω διακρίσεις: “Best Sales Airline in Ukraine” [Καλύτερες Αεροπορικές Πωλήσεις στην Ουκρανία], “Best Ukrainian Airline” [Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Ουκρανίας], “Best Ukrainian Air Carrier” [Καλύτερος Αερομεταφορέας της Ουκρανίας] και άλλες.
  • Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι, εφόσον κατά την επίσκεψη του Πάπα στην Ουκρανία το 2001 η UIA ήταν ο επίσημος αερομεταφορέας της Αυτού Εξοχότητας Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄. Επίσης το 2008, η UIA ήταν ο επίσημος αερομεταφορέας της Αυτού Εξοχότητας Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’.