counter image
New site version

Musikinstrument

Om du har för avsikt att ta med en musikinstrument i en tur du reserverar hos UIA flygbolag, ta hänsyn till att musikinstrument kan transporteras såväl i en passagerarkabinen som i bagageutrymmet.


Transport av musikinstrument som handbagage →

:

:

Passagerare kan ta med ett musikinstrument som handbagage, förutsatt att sådant bagage kan placeras på en hylla eller under passagerarsätet. I så fall de 3 största yttre mått (inklusive behållare) och vikt av en bagageplats i flygplan måste uppfylla föreskriften som förutsättes för fordon av handbagaget och fastställs av UIA flygbolag.
Fraktpriser på UIA-flygningar finns här nedan på länken.


Fordon av musikinstrument på en extra reserverade mot betalning passagerarsäten →

:

:


Fordon av musikinstrument på en extra reserverade passagerarsäten måste tidigare överenskommits och betalas vid bokning. Maximal tillåten vikt för sådant bagage är: 80 kg; maximal tillåten mått: max. höjd - 115 cm, längd - 65 cm, bredde - 45 cm
Undantag: den maximalt tillåtna storlek för en cello med ett behållare för transport i flygplankabinen: höjd - 150 cm, bredd - 50 cm, tjocklek - 65 cm.
Ni kan beställa ett tjänste för att transportera de skrymmande, bräckliga, värdefulla bagage hos UIA kontaktcenter.


Transport av musikinstrument som incheckat bagage →

:

:

Musikinstrument ska packas i en hård behållare/packlår. UIA ansvarar inte för skador på ett musikinstrument som inte var ordentligt förpackade.
Att transportera musikinstrument (inklusive behållare/packlår) som incheckat bagage de samma föreskriften för fordon av bagage och reglar rörande betalning politik mot överviks bagage skal tillämpas.
Undantag: kontrabas (basfiol) som vanligt transporteras som incheckat bagage, oavsett storlek.
Fraktpriser på UIA-flygningar finns här nedan på länken.


Transport av musikinstrument som fraktgodsen →

:

:

Musikinstrument som överskrider fordonsreglar angående incheckat bagage ska transporteras som fraktgodsen.